THERMOKOPPELS  VOOR HOGE TEMPERATUUR  TOEPASSINGEN


TEMPCO  (member of RÖSSEL-Messtechnik) ontwikkeld en produceert ook speciaal thermokoppels voor hoge temperaturen voor gebruik bij temperaturen boven 2.000 °C of in zeer corrosieve en/of reducerende atmosferen. Ze worden veel gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie, onderzoekslaboratoria, de kristalteelt en de ovenbouw. Voor de verschillende toepassingsgebieden selecteren wij de optimale thermowell materialen, thermokoppelcombinaties en isolatiematerialen.

Onze hoge temperatuur thermokoppels bestaan ​​naar keuze uit platina, wolfraamrenium of andere thermokoppelcombinaties. Om rekening te houden met de hoge temperaturen in combinatie met zuurstofarme inerte gas atmosferen en vacuüm- of hoog vacuüm omgevingen, gebruiken we voor onze hoge temperatuurthermokoppels speciale legeringen zoals molybdeen of tantaal etc. Door de hoge eisen die aan thermokoppels worden gesteld op het gebied van temperatuurbestendigheid, duurzaamheid en vacuümdichtheid, vormen deze modellen vaak een onlosmakelijk geheel bestaande uit thermowell, isolatiemateriaal, thermokoppel en aansluittechniek. Naast bovengenoemde modellen levert TEMPCO ook innovatieve hoge temperatuur-thermokoppels met vervangbare thermowells. Vertrouw op onze expertise op het gebied van materialen en behandelingsprocessen.

 

Temperatuursensoren voor metingen van 1200°C tot > 2000°C

 

Tempco hoge temperatuur thermokoppels die worden gebruikt in tal van industriële takken van warmtebehandeling en verbrandingsprocessen zoals biogasinstallaties, oven industrie, crematorium en glasindustrie enz. Ze spelen een beslissende rol tijdens de productie en de kwaliteit van het eindproduct.

 

Deze toepassingen hebben één ding gemeen: vanwege de hoge temperaturen worden vrijwel altijd thermokoppels gebruikt. Naast de niet-edelmetaal houdende thermokoppels, voornamelijk typen E, J of L, K en N, worden steeds vaker platina thermokoppels type S, R of B gebruikt. Deze moeten worden beschermd tegen verontreinigende, corrosieve en/of schurende omgevingsinvloeden. Voor deze toepassingen zijn verschillende uitvoeringen met verschillende beschermbuismaterialen beschikbaar.

 

Oud voor nieuw regeling ( refurbishing)

In het geval van thermokoppels met edelmetaal zoals platina/rhodium (Pt/Rh-versies) kunnen wij een oud-voor-nieuw-overeenkomst aanbieden.

Dit betekent dat als er oud platina aanwezig is, de klant dit naar ons kan sturen als de hoeveelheid (gewicht) voldoende is kunnen we aanbieden tegen gereviseerde prijzen, wat een enorm prijsvoordeel

BEHEER regeling VAN EDELMETAAL (nieuw voor oud)

Klanten kunnen profiteren van grote kostenbesparingen.

besparen geschied door speciale sensormaterialen (edelmetalen)  te smelten en te recyclen.

Naast de edelmetaalverwerking beheren wij in opdracht van onze klanten ook zogenaamde refurbished materiaalrekening. We documenteren en administreren het gesmolten materiaal en gebruiken het voor U nieuwe bestellingen.

Onze klanten hebben te allen tijde inzicht in hun materiaalvoorraad bij ons.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0031(0)172493141 of u kunt het formulier dat u onderaan de pagina vindt, naar ons versturen met uw vraag/verzoek.

Uitvoering met keramische beschermbuizen of  Tantaal  of ander materiaal . Materiaal Keuze is afhankelijk van toepassing en medium in combinatie met temperatuur


Heeft u een vraag of wilt u meer informatie kunt telefonisch contact opnemen met één van onze product specialisten middel  tel: 072 493141 ,of u vult bovenstaand formulier in . Wij zullen dan spoedig contact met u opnemen.