WAT HEEFT TEMPCO  U EN UW ORGANISATIE TE BIEDEN


Weerstands elementen :PT 100/1000/NTC/PTC etc.

WEERSTANDTHERMOMETERS – NAUWKEURIGE TEMPERATUURMONITORING

Weerstandsthermometers worden gebruikt om temperaturen te meten in een aantal industriële sectoren. Dankzij hun extreem hoge nauwkeurigheid worden weerstandsthermometers gebruikt in de petrochemische en algemeen chemische industrie, in de farmaceutische industrie en in de voedingsmiddelen- en drankensector, grootkeuken techniek , HVAC  (OEM) verwarmingsketels, warmte pompen en vending/dranken ,koffie machines etc. om maar een paar toepassingen te noemen.

Weerstandsthermometers zijn elektrische thermometers die temperaturen meten op basis van de verandering in de weerstand van metalen zoals platina, nikkel of koper wanneer de temperatuur verandert. Afhankelijk van de uitvoering kunnen de sensoren temperaturen meten tussen -200°C en +850°C. Wij ontwikkelen en produceren weerstandsthermometers in een grote verscheidenheid aan modellen voor industriële temperatuurmeting. Speciaal ontworpen thermowells/beschermbuizen met of zonder aansluitkoppen en vervangbare meetinzetstukken maken onze weerstandsthermometers extreem duurzaam, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig voor het betreffende proces.

Tip: Weerstandsthermometers vereisen vaak een regelmatige kalibratie, die wij bijvoorbeeld in ons DAkkS-geaccrediteerde kalibratielaboratorium kunnen verzorgen.

Weerstandselementen zoals Pt100/Pt1000/NTC/PTC zijn in verschillende waarden en klassen (nauwkeurigheden) te verkrijgen.


Thermokoppel:  

THERMOKOPPELS – ROBUUSTE SENSOREN VOOR EEN GROOT BEREIK AAN TEMPERATUREN

Voer snelle en nauwkeurige metingen uit met thermokoppels. TEMPCO Sensors levert al meer dan 75 jaar thermokoppels om aan elke klantwens te voldoen. Onze sensoren maken het mogelijk om nauwkeurige metingen uit te voeren bij extreem lage temperaturen tot -196°C en extreem hoge temperaturen tot 2.000°C. Onze thermokoppels worden op maat gemaakt voor uw toepassing op basis van uw individuele vereisten. We gebruiken onze uitgebreide kennis op het gebied van thermowell/beschermbuis -materialen en hun levenscycli voor optimale resultaten.  Ons productassortiment omvat thermokoppels die speciaal zijn ontworpen voor de automobielindustrie, de halfgeleiderindustrie, de staalindustrie en de oven- en installatiebouw, (Petro) Chemie, offshore steen en glas industrie, Maar ook voor de  professionele kook- en frituurinstallaties Wij verwerken alle thermokoppel typen conform IEC 60584-1 (A, C, B, E, J, K, N, R, S, T).

 Afhankelijk van de behoefte kunnen wij ook beschermbuizen aanbieden in verscheidene vormen en materialen ter bescherming van de sensor tegen  bijvoorbeeld mechanische belasting  en chemische invloeden of als een combinatie hiervan een rol speelt ( vooral in een bepaald temperatuur gebied).


Kabel en stekkers etc.

  • Thermokoppel  of compensatie kabel  ( alle typen thermokoppel).
  • instrumentatiekabel  ( voor weerstand elementen zoals Pt1000 of Pt1000 /NTC/PTC).
  • Enkel of meer aderig.
  • Met of zonder mechanische of elektrische afscherming  d.m.v  aluminium folie en/of gevlochten metaal pantsering. 
  • PVC, Siliconen, Teflon, Glaszijde,Keramische vezel  (hoge temperatuur toepassing) of combinatievormen hiervan.
  • Verschillende kleurcodering zoals IEC/ASA(ANSI) etc.
  • Klant specifieke  kabel confectie behoort ook tot de mogelijkheid  .

 

 

 


Kalibratie / Metingen etc

Ook voor het kalibreren  en meten van sensoren en systemen intern of extern bij u op locatie bent u bij ons op het goede adres. Alles via onze eigen kalibratie laboratorium ( DAkkS geaccrediteerd).

Bij ons kunt u terecht voor  de volgende diensten:

- Controleren  / nameten van uw temperatuur sensoren  ( ook in uw proces op locatie)

- Werk kalibratie

- DAkkS / ASTM E 220/ CQI 9/ AMS 2750  kalibraties  ( ook lage temperatuur bereiken)

- Helium lek testen etc.

 

 

 


Meet  en  regel apparatuur

Meet en regel instrumentatie zoals  signaal omvormers /handmeters /paneel meters/ (PID/PD regelaars/ (Veld )kalibrators /dataloggers

Eventuele reparaties van meet/egel en log  apparatuur ( merk onafhankelijk).

Electronica ontwikkeling  ( klantspecifiek) zoals signaal verwerking/IOT/ etc

 

 


Vragen ? neem dan contact op met één van onze product specialisten via tel: 0172 493141 of vul onderstaand formulier in , wij zullen dan spoedig contact met u opnemen