Vertrouwen is goed,  controle is beter   en  Nauwkeurigheid is ons uiteindelijke doel.

 

Tempco/ Centrocal GmbH bied u kalibraties aan welke zijn geaccrediteerd door de Duitse  Accreditatiedienst (DAkkS). 

We hanteren een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem (QM) conform DIN EN 17025: 2005.

Kalibraties bieden wij aan:  Volgens DIN EN ISO/IEC 17025

Fabriekskalibraties

In ons moderne kalibratielaboratorium kalibreren we weerstandsthermometers en thermokoppels met verschillende apparatuur, zoals vloeistofbaden, buisovens, metaalblok kalibratoren en aluminiumpoederbaden. Het temperatuurbereik loopt van -196 ° C tot 1500 ° C.

Wij bieden u de volgende fabriekskalibraties aan:

 

 

Voor meer info over kalibraties klik hier

 

Kalibraties in het lage temperatuurbereik

 

CO2, droogijs en vloeibare stikstof worden veel als koelmiddel gebruikt. Dit omvat onder meer het koelen van monsters in biologische laboratoria en van voedingsmiddelen, maar deze stoffen worden ook gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld de auto-industrie, om motoren te koelen. Het gebruik van koelvloeistoffen in het  lage temperatuurbereik (-78 ° C) en in het  lage temperatuurbereik (-196 ° C)  is divers.

Om een ​​constante en betrouwbare koeling te garanderen, moet de temperatuur worden bewaakt door sensoren. Om meetonzekerheden te voorkomen, kalibreren wij uw temperatuursensoren in het lage temperatuurbereik. Als gewenst is kalibratie in combinatie met uw meet en regel apparatuur ( ook bij u op locatie ) ook mogelijk

 

Zie onder de verschillende uitvoeringen.

Voor meer informatie kunt onderstaand formulier invullen met uw vraag of wens. Of u kunt telefonisch contact opnemen via 0031 (0) 172 493141


Kalibratie volgens ASTM E 220

De American Society for Testing and Materials (afgekort ASTM E 220) is een kalibratierichtlijn uit de Verenigde Staten (VS). 

Vergelijkbaar met de richtlijnen van de DKD (Duitse kalibratiedienst), beschrijft het de procedure voor het kalibreren van thermokoppels met behulp van de vergelijkingsmethode.

 In ons kalibratiecentrum of bij u op locatie bieden wij de mogelijkheid om een ​​kalibratie uit te voeren volgens ASTM E 220.

 

Wilt u meer informatie over deze dienst kunt u bellen met één van onze product specialisten via telefoonnummer 0172 493141 of vul hiernaast het formulier in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

 


Kalibratie volgens CQI-9

 CQI-9 is een internationaal erkende specificatie in de auto-industrie. IN CQI-9 zijn er normen die voor alle toeleveranciers aan de auto-industrie belangrijk zijn als het gaat om de warmtebehandeling van componenten.

 

Er worden speciale eisen gesteld aan de toegepaste thermokoppels, sensoren, instrumenten en controllers. Dit omvat gespecificeerde kalibratiecycli en limieten voor maximale afwijkingen . 

 

Ook worden zogenaamde System Accuracy Tests ( afgekort : SAT) en Temperature Uniformity Survey (afgekort: TUS) beschreven. Deze methoden worden gebruikt om de afwijkingen van sensoren en ovensystemen tijdens procesbedrijf vast te stellen.

 

 De gebruikte technische procedures komen overeen met kalibratie, waarbij de gebruikte meetapparatuur herleidbaar moet zijn naar nationale standaarden. 

 

Als geaccrediteerd bedrijf voert Centrocal GmbH de kalibratie uit volgens CQI-9.

 

Wilt u meer informatie over deze dienst, vul dan hiernaast het formulier in en wij zullen contact met u opnemen.

 


Kalibratie volgens AMS 2750 F

 

De  Aerospace Material Specification  (afgekort AMS 2750 F) is een internationaal erkende specificatie in de lucht- en ruimtevaartindustrie. 

Het beschrijft de normen voor de warmtebehandeling van de materialen die daar worden gebruikt. 

De sensoren, instrumenten en controllers moeten aan deze normen voldoen. 

Dit omvat onder andere bepaalde kalibratiecycli en het naleven van limieten van maximale afwijkingen.

Bovendien moeten de sensoren en ovensystemen ook bij de proceswerking aan bepaalde afwijkingsgrenzen voldoen. 

Hiervoor zijn speciale procedures, namelijk de  System Accuracy Test (afgekort: SAT)  en de  Temperature Uniformity Survey (afgekort: TUS) .

 

Al deze procedures komen qua technische procedure overeen met kalibratie en zijn daarom een ​​specialiteit van Centrocal GmbH.

 De speciale kalibratie volgens AMS 2750 F kunnen wij dan ook voor u uitvoeren.

 


Meerdere diensten en producten die we kunnen aanbieden met het oog op kalibreren Klik hier


Helium lektesten

 

Helium lektesten behoren ook tot de diensten die wij kunnen verlenen.

Voor meer informatie over onze diensten kunt u formulier hiernaast invullen en naar ons versturen.

 

 

Voor ons programma van Kalibratie instrumentatie  klikt u hier