THERMOKOPPEL EN  INSTRUMENTATIEKABEL


THERMOKOPPELDRAAD 

 

Voor de juiste kabel/draad kunt u zich door ons laten adviseren.

Met betrekking tot de  toepassing en omgeving kunnen er verschillende eisen aan een kabel worden gesteld zoals mechanische of elektrische (EMC) afcherming,  halogeen vrije kabel) .

Thermokoppelkabels compenseren temperatuurverschillen tussen de aansluitpunten en het referentieknooppunt zonder dat de thermo-elektrische spanning verloren gaat. Ze kunnen ook worden gebruikt om verbindingselementen (connectoren) tussen te plaatsen. Met betrekking tot hun toepassing in verschillende industrieën, waaronder energiecentrales, de staalindustrie of de ovenbouw, zijn thermokoppelkabels geïsoleerd met verschillende isolatie materialen.

 

Thermokoppelkabels zijn gemaakt van hetzelfde thermo materiaal als de soorten thermokoppels. Dit garandeert een betrouwbare temperatuurmeting en een verliesvrije overdracht van de resulterende thermo-elektrische spanning in het millivoltbereik. Compensatiekabels met dezelfde thermo-elektrische eigenschappen als de thermokoppels zijn de enige beschikbare optie voor thermokoppels voor hoge temperaturen en edelmetalen.

 Om ze van elkaar te onderscheiden, zijn thermokoppelkabels gelabeld volgens de internationaal geldige kleurcode vastgelegd in IEC 60584 Deel 3. Alle kabels kunnen worden beschermd door een metaal gevlochten afscherming, folies of pantsering. Thermokoppelkabels zijn dankzij deze afschermingen  beschermd tegen elektromagnetische en velden en mechanische krachten.

 

COMPENSATIEKABELS

 

Compensatiekabels compenseren temperatuurverschillen tussen de aansluitpunten en het referentieknooppunt zonder dat de thermo-elektrische spanning verloren gaat. Ze kunnen ook worden gebruikt om verbindingselementen (connectoren) tussen te plaatsen. Compensatiekabels zijn gemaakt van een ander thermokoppelmateriaal dan het thermokoppeltype waarvoor ze bedoeld zijn.

Ze hebben echter dezelfde thermo-elektrische eigenschappen als het thermokoppeltype in een beperkt temperatuurbereik. Voor één thermokoppeltype kunnen meerdere compensatiematerialen worden geselecteerd.

Compensatiekabels zijn ook goedkoper dan thermokoppelkabels. Compensatiekabels zijn de enige optie voor edelmetalen thermokoppels van het type S, B en R.

 

Om rekening te houden met het gebruik ervan in verschillende industrieën, waaronder de techniek van energiecentrales, de staalindustrie of de ovenbouw, worden compensatiekabels geïsoleerd met verschillende materialen.

Om ze van elkaar te onderscheiden, zijn de kabels gelabeld volgens de internationaal geldige kleurcode vastgelegd in IEC 60584 Deel 3.

Alle compensatiekabels kunnen worden beschermd door vlechten, folies of pantsering. Dankzij het gevlochten ontwerp zijn de kabels beschermd tegen elektromagnetische velden.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Instrumentatiekabel  voor weerstand elementen PT100/0
SAMENGEVAT 

-  Verkrijgbaar met soepele en massieve geleiders

-  Isolatie mogelijk tot 1.200°C

-  Voor alle gestandaardiseerde thermokoppeltypes

-  Kalibreerbaar

-  Hoge nauwkeurigheid, geen verlies van thermo-elektrische spanning, zelfs bij lange afstanden/lengtes

Voor meer informatie of voor een aanvraag kunt u telefonisch contact opnemen 0172 493 141 of onderstaand formulier invullen.

Veel kabel hebben we op voorraad en  levering is vaak al mogelijk vanaf 20 meter.

 

   Teflon/siliconen/kapton  of PVC  /  Meeraderige kabel   met of zonder mechanische of elektrische afscherming   in  IEC of  ASA/ANSI  of andere  kleurcodering 

  Download onderstaand kleuren code kaartje voor meer informatie                                                                  
Thermokoppeldraad me glasvezel  of keramische vezel isolatie in E en R glas afhankelijk van maximale temperatuur . wanner gewenst met kalibratie certificaat.

Inzetbaar tot 800 °C voor glasvezel isolatie en 1200-1400 °C voor keramiekvezel geïsoleerde versie .


 Hoge temperatuur thermokoppel draad

Glas/glas zijde geïsoleerd draad E /R Glas tot > 800°C  en Keramische vezel uitvoeringen > 1200°C

 

E of R glasvezel geïsoleerd thermokoppeldraad  . -60 tot 800 °C

Massieve aders in verschillende aderdiameters.

Eventueel met kalibratie rapport van één van onze eigen  DAkkS geaccrediteerde kalibratie laboratoriums .

 

Vragen over toepassingen en mogelijkheden ? neem dan contact met ons op.

U kunt ons bereiken op 0172 493121.

Of vul het formulier in onder aan deze pagina!

 

Download hieronder ons kleur code kaartje voor thermokoppels

Kleur kaartje Thermokoppels
PDF – 986,9 KB 1213 downloads


Ook ( klant specifieke) kabelconfectie behoort tot de mogelijkheden.

Kabelbomen of paneelbouw, verlengkabels met stekkers  etc.

Klik op  stekker verbindingen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden ? vul dan het aanvraag formulier rechts in met uw (aan) vraag. of neem contact op met één van onze specialisten/adviseurs .

U kunt ons bereiken op  0172 493141.

 AANSLUITKABEL VOOR WEERSTANDS THERMOMETERS

INSTRUMENTATIE KABELS

WEERSTANDSSIGNALEN BETROUWBAAR ZENDEN VIA KOPEREN KABELS/DRAAD

Instrumentatiekabels worden gebruikt om de weerstandssignalen van weerstandsthermometers over te brengen en het signaal van transducers door te sturen naar bijvoorbeeld de PLC. Om rekening te houden met het gebruik ervan in verschillende industrieën, waaronder de techniek van energiecentrales, de staalindustrie of de ovenbouw, worden koperen kabels geïsoleerd met verschillende materialen. Voor toepassingen bij hoge temperaturen zijn ook kabels van nikkel verkrijgbaar.

 

De weerstand van de koperkabel kan bij weerstandsthermometers tot onjuiste meetresultaten leiden, omdat deze in een serieschakeling een temperatuurafhankelijke weerstand vertoont. Om dit te compenseren zijn weerstandsthermometers verkrijgbaar met een 3- of 4-draads schakeling. Bij een 4-draadsschakeling heeft de weerstand van de koperdraad geen invloed meer en wordt de meetwaarde ongewijzigd overgedragen. Koperen kabels zijn beschermd tegen corrosie door verzilveren of vernikkelen.

 

Om ze te onderscheiden zijn de koperen kabels gelabeld volgens een standaard kleurcode. Alle kabels kunnen worden beschermd door omvlechting, folies of pantsering. Dankzij het gevlochten ontwerp zijn de kabels beschermd tegen elektromagnetische velden.

Samengevat:

 

-  Verkrijgbaar met soepele of massieve geleiders

-  Ruime keuze aan isolatiemogelijkheden

-  Isolatie mogelijk tot een omgevingstemperatuur van 400°C

-  Hoge nauwkeurigheid door 3- en 4-draads aansluiting

-  Beschermd tegen corrosie door verzilveren of vernikkelen