TEMPCO b.v. is een onderdeel van de Rössel  Messtechnik Groep.

Rössel Messtechnik bestaat al meer dan 80 jaar en heeft enorme ervaring op temperatuur meet en regel gebied.

Temperatuur beïnvloedt alle natuurlijke fysische fenomenen, evenals fysiologische,

technologische en thermische processen. Het is een van de belangrijkste parameters in welke vorm dan ook  .

 

TEMPCO is in de Benelux al meer dan 45 jaar een begrip op het gebied van temperatuur meten en regelen.

Eerst onder de naam Rössel Nederland.  Later in 2017 is besloten de naam te veranderen naar TEMPCO Sensors.

Dit omdat wij steeds meer Internationaal opereren en dus niet alleen meer in de Benelux .

 

Op het moment is heeft de groep wereldwijd 5 locaties en productie faciliteiten onder de naam Rössel en TEMPCO. Verder hebben wij wereldwijd eigen kalibratie laboratoriums die voldoen aan  hoogste eisen.

In Duitsland is dit bijvoorbeeld  een DAkkS (17025 ) geaccrediteerde laboratorium in India NABL (17025) etc.

Hierdoor kunt u met al u kalibratie (aan) vragen zoals o.a. werkcertificaat  kalibratie of een meting of advies

bij ons terecht . Uiteraard kunnen we metingen en kalibratie ook bij u op locatie uitvoeren.

 

 

TEMPCO Scientific bied de volgende onderdelen aan:

 

1)     Informatie en kennis over temperatuur meten en regelen.

2)     Informatie over meet onzekerheden

 

 

3)   Kalibratie en of metingen op sensoren en relevante apparatuur  bij ons in het        

       laboratorium of bij u op locatie.

4)  Advies en hulp bij start-ups nieuwe ontwikkelingen en technieken.

      ook op electronica gebied

Ontwikkeling van klant specifieke  meting/regeling en/of logging


GENIET VAN TOPEXPERTISE MET CONSULTING/ADVIES OP LOCATIE .

Elke plant is anders. Daarom bieden wij bij TEMPCO sensors en systems persoonlijk advies op basis van uw individuele situatie. Met gecertificeerde kalibratie en kwalitatieve analyses en metingen zorgen we ook voor optimale prestaties op de lange termijn. Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze product specialisten voor advies of een analyse op locatie. Telefoon 0172 493 141 of vul formulier in onderaan  deze pagina

Ook ontwikkeling en productie van  ( klant specifieke) producten in grote aantallen .

We kunnen u compleet ontzorgen  van ontwerp tot levering in de gewenste  verpakking met logo en een handleiding etc.


Innovatieve kalibratie en metingen

Het onderwerp ‘kalibratie’ staat momenteel bovenaan de to-do-lijsten van de meeste bedrijven. Met een toenemend aantal sensoren en meetpunten wordt het gebruik van moderne digitale en geautomatiseerde kalibratieconcepten een beslissende concurrentiefactor voor de hele technische industrie.

 

Hot topics zijn : het International System of Units (SI), traceerbaarheid en meetonzekerheid, bewezen kalibratiestrategieën op verschillende gebieden, actuele ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van kalibratie Daarnaast is de internationale status van technologische ontwikkeling en regulering een belangrijk item Een bijzonder onderwerp is "Digitaal kalibratiecertificaat".

 

TEMPCO Sensors is een zusterorganisatie  van een gerenommeerde groep “De Rössel/Tempco groep met veel kennis en ervaring op het gebied van temperatuur kalibratie en metingen en  wij delen graag onze expertise met u. Profiteer van deze unieke kans om te profiteren van onze knowhow en neem contact met ons op over vragen m.b.t. kalibratie en/of (controle ) metingen  met werkcertificaat of DAkkS , AMS2750 etc.

Wilt u meer informatie vul dan ondertsaand formulier in of neem contact op met één van onze productspecialisten middels tel : +31(0)172 493141

 


 

Wit u niet direct een dure kalibratie maar wel een goede meting meetrapport van een derde partij welke ook nog verstand heeft van temperatuur meting en regeling laat dan  uw proces laten nameten door TEMPCO  specialisten (werk certificaat) op locatie ?

Of is kalibratie om 2 a 3 jaar genoeg maar wel ieder jaar tussentijdse controle meting ?

De kennis van onze medewerkers reiken ver en er wordt gebruikt gemaakt van traceerbare en gekalibreerde apparatuur en referentie middelen ( sensoren etc).

 


Om chaos te temmen zijn er standaarden en richtlijnen die gezamenlijk ontwikkelde en gestandaardiseerde oplossingen in onze kleurrijke wereld definiëren en vastleggen. Deze normen zijn op alle gebieden van het leven terug te vinden: of het nu gaat om papierformaten, ISO-schroefdraad, stopcontacten of temperatuurmeettechniek.

 

Onder leiding van het Duitse Instituut voor Normalisatie (Deutsches Institut für Normung e.V. – kortweg DIN) werken industrie, wetenschap en vertegenwoordigers van ministeries, autoriteiten, agentschappen en de samenleving in normalisatiecommissies aan normen die oplossingen bieden voor alledaagse uitdagingen of speciale kwesties en die nationaal worden gebruikt en internationaal.

 

Tempco /Rössel-Messtechnik GmbH is al jaren een zeer gemotiveerd lid van de technische commissie VDI/VDE-GMA 4.62 "Contactthermometrie" in divisie 4 "Toepassing van meet- en sensortechnologie". Samen met onze competente partners pleiten wij voor de standaardisatie van temperatuurmeting en meettechnologie. Het meest recente succes is de aanname van VDI-richtlijn 3520 voor oppervlaktethermometers.

Maar rust roest: in de commissie werken we daarom al onvermoeibaar aan de volgende VDI-richtlijnen 3512-1 t/m 3512-4 voor temperatuurmeting in de gebouwautomatisering.

 

Doelgericht, oplossingsgericht, leergierig – werken in DIN maakt al lang deel uit van ons waarden-DNA.Het is dan ook niet meer dan logisch en natuurlijk dat we nu de volgende stap zetten:

Sinds 1 mei 2024 is Rössel-Messtechnik GmbH officieel lid van het Deutsches Institut für Normung e.V..

Open voor nieuwe ideeën en in samenwerking met onze competente partners kijken we ernaar uit om oplossingen voor de toekomst te vinden en deze voor iedereen beschikbaar te maken in DIN-normen. Wij zullen ons met hart en ziel blijven inzetten voor ons werk in de normalisatiecommissies – maar vanaf nu met trots het DIN-logo op onze borst.

Laten we samenwerken om deze kleurrijke wereld beetje bij beetje vooruit te helpen - trouw aan ons motto: Advies. Oplossing. Innovatie.

 

Wij zullen er zeker zijn.