TEMPERATUUR SENSOREN VOOR LABORATORIA INDUSTRIE


Als het om de laboratorium apparatuur gaat, is temperatuurmonitoring een fulltime uitdaging. Er zijn veel fysieke parameters zijn die voortdurend moeten worden gemeten – zoals vochtigheid, druk en luchtstroom .

 

Het handhaven van een constante temperatuur in (onderzoek)  apparatuur en laboratorium omgevingen is essentieel voor het succes van een onderzoek.

Van laboratoriumvriezers en koelkasten tot instrumenten, incubators tot monsterruimtes, (gas) chromatografen, ze moeten allemaal bijna altijd op een gespecificeerde  temperatuur worden gehouden.

 

Als de temperaturen voor laboratoriummonsters ook maar enigszins fluctueren, kunnen de fysieke eigenschappen veranderen of kunnen reagentia instabiel worden. De viscositeit van vloeistoffen in patiëntmonsters kan ook toenemen of afnemen naarmate de temperatuur stijgt en daalt.

Zonder de juiste temperatuur controle zullen laboratoriumtechnici het moeilijk vinden om met monsters te werken en nauwkeurige testresultaten te verzamelen. Bovendien kunnen warme en koude plekken in een laboratorium ervoor zorgen dat de temperatuur van de apparatuur verandert tijdens de opslag en het gebruik van monsters.

 

TEMPCO Sensors biedt een ruime keuze aan temperatuur sensoren /thermometers en meetapparatuur voor laboratoriuminstellingen en laboratorium apparaten en machines.

 

Toepassing van deze sensoren zijn er ook voor de medische diagnostiek, semi con, lucht- en ruimtevaart,

universiteiten en , laboratoria voor grond- en bodemonderzoek, (afval)waterverwerkingsbedrijven.

olie en gas, voedsel en drank, en industriële apparatuur. Deze sensoren  hebben een snelle thermische responstijd en zijn ontworpen voor gebruik in of bij hoge trillingsniveaus. TEMPCO miniatuursensoren zijn verkrijgbaar in RTD's en thermokoppels met één of twee elementen, evenals in een groot aantal standaard- en op maat gemaakte ( klant specifieke ) uitvoeringen om aan uw behoeften te voldoen. Speciale kenmerken zijn onder meer: ​​veerbelasting, connectoren ( naar wens|) en certificeringen voor explosiegevaarlijke omgevingen .


Zeer dunne thermokoppels tot diameter 0,15 mm

Temperatuurkalibratie


ONAFHANKELIJKE, DAKKS-GEACCREDITEERDE KALIBRATIE VAN DE TEMPERATUURSENSOREN

Nauwkeurige metingen vormen de kern van alle hoogwaardig productie/laboratorium processen. Vertrouw op consistent ondubbelzinnige en verifieerbare meetresultaten met onze competente kalibratiediensten uitgevoerd in één van onze drie eigen kalibratielaboratoriums  

De diensten in ons  DAkkS-geaccrediteerde kalibratielaboratorium  omvatten alles van kalibratie tijdens de productie tot her kalibratie van onze eigen temperatuursensoren en die van derden, inclusief metrologische analyse en advies.

Onze volledige dochteronderneming is CENTROCAL GmbH onafhankelijk en sinds 1993 geaccrediteerd voor de categorie temperatuurmeting. Wij kalibreren temperatuursensoren in het temperatuurbereik van -196°C tot +1.500°C.

 

Als een van de weinige kalibratielaboratoria voeren wij kalibraties uit onder een atmosfeer van inert gas en kalibreren wij meerpunts thermokoppels en Profi-Bus-meetkettingen. Sensoren kunnen ook worden getest en gekalibreerd volgens CQI-9 en AMS 2750

Kalibraties worden in ons kalibratielaboratorium vrijwel geheel geautomatiseerd uitgevoerd. Het kalibratielaboratorium voldoet volledig aan de eisen van DIN EN ISO/IEC 17025.

 

Het kalibreren van sensoren met meetapparatuur als set voor het beste resultaat


Voor vragen of behoefte aan meer informatie , neem dan contact op met één van onze product specialisten ? dat kan telefonisch op 0172 493141 of door onderstaand formulier in te vullen.