OVENBOUW EN TEMPERATUURMETING IN EN OP INDUSTRIËLE OVENVan kleine laboratoriumovens tot grootschalige verbrandingsovens, van coating- en hardingsprocessen tot afvalverbranding en kristalgroei: nauwkeurige temperatuurmetingen onder extreme omstandigheden zijn soms cruciaal. Dat is waar TEMPCO sensors in beeld komt.

Gesteund door jarenlange ervaring ondersteunen en adviseren wij onze klanten op het gebied van ovenbouw met nauwkeurige temperatuurmetingen. Onze thermometers en producten dragen bij aan procesbeheersing, kwaliteitsborging en product controle. Veel ovens zijn speciaal ontworpen voor speciale toepassingen. Hierdoor produceren wij temperatuursensoren die geoptimaliseerd zijn voor klant specifieke toepassingen.

Dit omvat ons volledige assortiment meettechnologie, van wolfraam-rhenium thermokoppels met speciale thermowell-materialen zoals molybdeen of kwarts tot de bolometer die wordt gebruikt om de uniforme verwarming van vlakglas of keramiek te meten.

Ovens worden gebruikt voor een verscheidenheid aan processen, van warmtebehandeling van metalen

tot calcineren bij de productie van cement.

 

Hoogovens /Laboratorium /afval ovens  /buisovens Ovens /gloeiovens /Warmtebehandeling Ovens/ Crematorium ovens en meer....

 

Ook voor uw systeem vinden wij de optimale oplossing met branche specifieke kalibraties, individueel ontwerp en onze expertise in speciale toegespitste materiaaltoepassingen.

Ovens worden gebruikt voor een verscheidenheid aan processen, van warmtebehandeling van metalen tot calcineren bij de productie van cement.

 

-  TEMPEREN, HARDEN, VOORVERWARMEN

-  KERAMIEK BAKPROCES

-  THERMISCHE BEWERKING VAN KLEINE HOEVEELHEDEN IN HET LABORATORIUM

-  THERMISCHE COATING (DEPOSITIE) VAN ZONNE-MATERIALEN

-  KRISTAL GROEI PROCESSEN

-  DROOGPROCES

-  INDUCTIE

  • Goedgekeurd voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen
  • Ovenvolumes vanaf 10 liter tot industriële ovens met volumes groter dan 200m³
  • Kalibratie conform AMS 2750 en CQI9, en onder inert gas
  • TUS/SAT-meting
  • Thermokoppels van wolfraam-renium voor hoge temperaturen
  • Levering van kwartsglas

 

          Steen/tegel Fabrieken

 Tegel /keramiek poductie
Bij toepassingen van processen waarbij de temperatuur hoger wordt dan 1200°C (1200°C -± 2000°C ) worden vaak thermokoppels ingezet met platina /Rhodium legering.

Deze uitvoeringen zijn vaak door het benodigde edelmetaal zeer prijzig en onderhevig aan volatiele prijs veranderingen ( dag prijzen) .

Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van onze " oud voor nieuw" regeling, hierbij wordt u oude edelmetaal weer door ons ingenomen en hergebruikt.

Door deze regeling kunnen we bijvoorbeeld een vaste prijs afspreken per gram die vele malen lager licht dan de nieuw( Dag) prijs.

Wilt u meer informatie hierover !, neem dan contact op met één van onze product managers op tel: 0172 493 141.

of vul het bovenstaande formulier in en verzend deze met uw vraag.