TEMPERATUUR SENSOREN VOOR (PETRO)-CHEMIE INDUSTRIE

Proces temperatuur sensoren voeren controle- en registratietaken uit in gestandaardiseerde armaturen die worden gebruikt voor een groot aantal processen in de installaties bij de chemische, petrochemische en energiecentrale-industrie. Modellen met standaardlengtes worden gereguleerd in fabrieksstandaardspecificaties. Vaak zijn echter speciale uitvoeringen nodig die zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. TEMPCO sensors/ RÖSSEL-Messtechnik levert een compleet assortiment modellen met of zonder geïntegreerde thermokoppel-meetinzetstukken. Onze ontwerpen bestrijken ook het volledige scala aan ATEX-toepassingen voor explosie veilige omgevingen

Klik op foto's om te vergroten.

Ter bescherming tegen chemische en mechanische belastingen zijn de thermokoppels  te verkrijgen in verscheidene materialen . Het optimale ontwerp is afhankelijk van de betreffende applicatie. De beschermbuizen zijn vaak gemaakt van hittebestendige materialen. De thermokoppels en  weerstandselementen zijn verkrijgbaar in verschillende proces montage uitvoeringen, of het nu gaat om schroeven, lassen of pluggen, met flens of andere verbindingstechnieken. Door gebruik te maken van een verwisselbaar meetinzet  is tijdens uw proces deze eenvoudig te vervangen zonder het proces te moeten onderbreken en hoeft u het medium niet te verwijderen alvorens een defecte sensor te vervangen. In principe bestaat de thermokoppel of weerstandsthermometer uit de volgende componenten:Samen gevat:

-  Gestandaardiseerde uitvoeringen en meetinzetstukken

-  Snelle respons uitvoeringen met taps toelopende meetpunten

ATEX-versies beschikbaar

-  Ook verkrijgbaar als weerstandsthermometers

-  Materiaalcertificaten, trilling berekeningen, röntgenfoto's


Hoge precisie temperatuurmeting voor de verbranding van fossiele brandstoffen verhoogt de effectiviteit van het proces terwijl de uitstoot van kooldioxide wordt geminimaliseerd. De sensoren kenmerken zich door hun hoge nauwkeurigheid, mogelijkheid tot kalibratie tijdens het proces en hun lange levensduur. Hiervoor worden uitsluitend thermokoppels gebruikt.


TEMPCO Sensors biedt ook speciaal ontwikkelde thermokoppels voor hoge temperaturen voor gebruik bij temperaturen boven 2.000 °C of in zeer corrosieve en/of reducerende atmosferen. Deze worden veel gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie, onderzoekslaboratoria, de kristalteelt en de ovenbouw. Voor de verschillende toepassingsgebieden selecteren wij de optimale thermowellmaterialen, thermokoppelcombinaties en isolatiematerialen.

Onze hoge temperatuur thermokoppels bestaan ​​naar keuze uit platina, wolfraamrenium of andere thermokoppelcombinaties. Om rekening te houden met de hoge temperaturen in combinatie met zuurstofarme inerte gas atmosferen en vacuüm- of hoog vacuüm omgevingen, gebruiken we voor onze hoge temperatuurthermokoppels thermowells gemaakt van speciale legeringen zoals molybdeen of tantaal. Door de hoge eisen die aan thermokoppels worden gesteld op het gebied van temperatuurbestendigheid, duurzaamheid en vacuümdichtheid, vormen deze modellen vaak een onlosmakelijk geheel bestaande uit thermowell, isolatiemateriaal, thermokoppel en aansluittechniek. Naast bovengenoemde gesloten modellen levert TEMPCO Sensors ook innovatieve hoge temperatuur-thermokoppels met vervangbare thermowells/behuizing . Vertrouw op onze expertise op het gebied van materialen en behandelingsprocessen om meer te leren over speciale ontwerpen en mogelijke toepassingen.

 

                                                Meetinzet (verwisselbaar) met/of zonder op omvormer/transmitter

Voor oxiderende, reducerende en inerte gas atmosferen

-  Druk- en vacuümdichte versies verkrijgbaar in verschillende -  modellen

-  Ook verkrijgbaar als meer-punts thermokoppels (       multipoint)

-  Aangepaste ontwerpen

-  Vervangbare/verwisselbare thermowells /beschermbuizen     en meetinzetten

-  Diverse hoge temperatuur materialen op voorraad voor   thermowells/beschermbuizen, isolatie en thermokoppelsMULTIPOINT temperatuur sensoren

 

Ook meerpunts metingen kunnen in bepaalde (Petro) chemische processen nodig zijn. 

TEMPCO heeft veel kennis in huis om u  een klant specifieke  oplossing te bieden.

Toepassing zijn Tank niveau meting of oventemperatuur profiel meting of meting in en reactor vat.

 


Thermowells en beschermbuizn voor de proces industrie 


Kalibratie en/of metingen van sensoren of meetapparatuur bij op locatie of bij ons een DAkkS gecrediteerd laboratorium

Voor vragen kunt altijd contact opnemen met één van onze product specialisten op telefoonnummer 0172 493141  of onderstaand formulier invullen en versturen.