TEMPERATUURSENSOREN  VOOR ENERGIECENTRALES (OPWEKKING)

                                                                                                                                                                                                                        Meer over waterstof en temperatuur sensoren klik op foto onder


Energiecentrales moeten enorme krachten/vermogens aankunnen om ons allemaal van stroom te voorzien. De vraag naar hogere efficiëntie en lagere kooldioxide-emissies, gecombineerd met nieuwe bedrijfsparameters, vereisen nieuwe benaderingen voor het verkrijgen van meetwaarden. Of het nu Gas/Olie of Biogas( hernieuwde biobrandstoffen) of waterstof, wind en zon energie …TEMPCO loopt voorop met passende meettechniek en oplossingsgericht advies! Wij zijn al tientallen jaren een toonaangevende partner op het gebied van temperatuurmeettechnologie in de energiecentrale-industrie. In nauwe samenwerking met exploitanten en fabrikanten van installaties hebben we een groot aantal projecten voltooid en onderzoeken we altijd nieuwe baanbrekende manieren om meetwaarden vast te leggen.

Als het om energiecentraletechnologie gaat, vertrouwen we niet alleen op onze uitgebreide ervaring/expertise, maar ook op ons volledige assortiment meettechnologieproducten. Daartoe behoren hoogspannings- en oliedichte sensoren, hoge temperatuurthermokoppels en sensoren voor potentieel explosieve atmosferen.

TEMPCO onderdeel van Rössel Messtechnik produceert ook technologie waaronder ontstekingskabels en ontstekingselektroden voor het ontsteken van gasstromen onder extreme omstandigheden. Of u nu standaardcomponenten of klant specifieke ontwerpen nodig heeft – wij bieden oplossingen voor alle soorten energiecentrales.


Processen  waarbij  een  goede en betrouwbare temperatuur meting een grote rol spelen.

 

-  GRONDSTOFFENEXTRACTIE EN AANVOER

-  VERBRANDINGSPROCESSEN

-  GASTURBINES

-  TRANSFORMATIE

-  STOOMGENERATIE

-  WARMWATERBEREIDING

-  KOELCIRCUITS / KOELPROCES

-  ENERGIE BESPAREN


-  Hoogspanningsbestendige sensoren tot 12 kV

-  Zuur-, olie- en brandstofbestendige PFA- en FEP-geïsoleerde kabels/sensoren

-  Sensoren voor potentieel explosieve gebieden ATEX /IECEx

-  P92-inlashulsen uit hoge temperatuur materialen

-  Geschikt voor elk besturingssysteem (SIEMENS, ABB, Manuel)

Hoge precisie temperatuurmeting voor de verbranding van fossiele brandstoffen verhoogt de effectiviteit van het proces terwijl de uitstoot van kooldioxide wordt geminimaliseerd. De sensoren kenmerken zich door hun hoge nauwkeurigheid, mogelijkheid tot kalibratie en hun lange levensduur. Hiervoor worden uitsluitend thermokoppels gebruikt.

Hoogspanningsbestendig, oliedicht of explosieveilig – wij leveren meettechniek voor gebruik in energiecentrales, maar ook ontstekingskabels en elektroden voor het ontsteken van gasstromen.

Vragen over sensoren m.b.t. Energie industrie ? neem contact op met één van onze product specialisten middels telefoonnummer 0172 493141 of vul onderstaand formulier in en verstuur.


Gasturbines worden ontstoken door een elektrische ontlading met hoge energie die een vonk veroorzaakt. Naast temperatuursensoren levert TEMPCO de energiecentrale-industrie ook speciale ontstekingskabels en ontstekingselektroden voor het ontsteken van gasstromen onder extreme omstandigheden.


Om water in de ketel te verwarmen, maakt het ketelprincipe doorgaans gebruik van afzonderlijke circuits, meestal een hete gascircuit en een watercircuit. Door de deeltjes en het hoge debiet worden de metalen brander buizen in de brander buis (gascircuit) gedurende hun levensduur dunner. Dit vereist monitoring door speciale thermokoppels. Mantel (Mgo) thermokoppels tonen dankzij hun speciale Inconel-600-mantel een bijzondere weerstand en flexibiliteit en worden daarom vaak gebruikt om leidingen en tanks (ketels) te beschermen tegen oververhitting .Vuurgangsensoren